BRANDWEER

Post 's-Graveland

Materieel

Ons wagenpark bestaat allereerst uit een Tankautospuit (TAS) met roepnummer 2631. Bij iedere alarmering rukt de 2631 uit. In dit voertuig zijn twee zitplaatsen voorin (voor chauffeur en bevelvoerder) plus vijf plaatsen achterin (voor de manschappen). Het voertuig bevat die materialen waarmee de meeste, kleinere inzetten gedaan kunnen worden (bepakking volgens de norm van Binnenlandse Zaken, BiZa). Denk daarbij aan de watertank aan boord, de waterpomp, slangen, schuim, maar ook aan technisch gereedschap zoals hydraulische schaar en -spreider en motorkettingzaag.

Daarnaast hebben we een Brandweervaartuig (BRV) met roepnummer 2612. In ons waterrijk gebied hebben we deze boot nog wel eens nodig bij een calamiteit op het water. De boot wordt op een trailer naar de waterkant gebracht.

Deze trailer wordt getrokken door onze Personenbus (PM) met roepnummer 2601. Deze bus kan ook op oefenavonden worden gebruikt op personen mee te nemen.

Verder kan de bus ook de Motorspuitaanhanger (MSA) met roepnummer 2667 trekken. Deze aanhanger bestaat uit een lagedruk waterpomp en een aantal slangen. Vooral in het buitengebied kan deze aanhanger makkelijker bij open water komen. Ook is het mogelijk de pomp van de aanhanger af te halen om hem dan mee te nemen naar de locatie waar je niet met een voertuig of aanhanger kan komen. De MSA zal ook worden gebruikt bij natte natuur brandbestrijding.

In onze kazerne staat ook de regionale Verbindingscommandowagen (VC) met roepnummer 7097 gestald. Met dit voertuig kan een deel van de communicatie op locatie worden overgenomen van de Regionale alarmcentrale om deze in geval van een grote calamiteit te kunnen ontlasten. Ook neemt de VC bemanning een stuk logistiek op zich. Bijvoorbeeld, catering, brandstof etc zullen zij op zich nemen.

Als laatste staat er nog een personenwagen, de Dienstauto (DA) met roepnummer 7001.
voertuigen
Klik op de foto voor meer informatie en foto's van de kazerne